Prokuratúra ani polícia sa k tunelovaniu Braniska nevyjadrujú

15.04.2008 Prešov

Bratislava 15. apríla (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR ani Prezídium Policajného zboru (P PZ) sa nevyjadrujú k tvrdeniam premiéra Roberta Fica o obvinení členov bývalého vrcholného vedenia Slovenskej správy ciest (SSC) z ...
\"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme bližšie vyjadrovať, \" povedal. Rovnako reagovala aj hovorkyňa GP Svetlana Husárová. Podľa nej o zdržanlivosť pri poskytovaní informácií požiadala aj švajčiarska strana. Slovenské policajné zložky spolupracovali na prípade so švajčiarskymi vyšetrovateľmi.

Slovenská polícia vzniesla obvinenia z ekonomických trestných činov voči členom bývalého vrcholného vedenia SSC v súvislosti s budovaním tunela Branisko. Oznámil to v pondelok 14. apríla premiér Robert Fico po stretnutí so švajčiarskym prezidentom Pascalom Couchepinom.

\"Vyšetrovanie švajčiarskej polície odhalilo veľmi podstatné informácie o tom, ako sa tuneloval tunel Branisko, \" uviedol Fico. Obvinenia boli podľa neho vznesené ešte 1. apríla. \"Ide o takmer celé vrcholné vedenie SSC v čase, kedy sa tunel budoval, \" povedal premiér.
 

Vyberte región